Veelgestelde Vragen

F.A.Q.

Kunnen er zonnepanelen op mijn dak geplaatst worden?

Op elk dak kunnen zonnepanelen geplaatst worden. De vraag is wel of dit de investering waard is. Om deze vraag te beantwoorden maakt Solar Honey gebruik van innovatieve software waarin wij voor u binnen no time een volledig zonnepaneelsysteem ontwerpen.

Wilt u weten of het de investering waard is? Plan een gratis adviesgesprek in.

Waar gaat mijn opgewekte energie naartoe?

De door de zonnepanelen opgewekte energie, gaat eerst via een kabel naar de omvormer die meestal in uw meterkast wordt opgehangen.

Een omvormer zet de energie die zonnepanelen opwekken, om in bruikbare stroom voor in huis. De stroom die zonnepanelen opwekken, wordt gelijkstroom genoemd. De stroom die huishoudens gebruiken staat ook wel bekend als wisselstroom (Volt). Een omvormer dient ervoor de gelijkstroom om te zetten in wisselstroom. Op het moment dat u stroom opwekt met uw zonnestroominstallatie en u ook gebruik maakt van bijvoorbeeld uw televisie of wasmachine, dan wordt de opgewekte stroom automatisch direct gebruikt voor de actieve apparatuur. Wanneer er stroom wordt opgewekt die niet gebruikt wordt, zal deze worden teruggeleverd aan het net, hiervoor ontvangt u een vergoeding.

Moeten zonnepanelen onderhouden worden?

In principe zijn zonnepanelen onderhoudsvrij. Het weinige vuil dat erop komt, wordt voor het grootste gedeelte door regen weer weggespoeld. Het is aan te raden indien u er bij kan om de zonnepanelen daarom één keer per jaar schoon te maken of vuil vrij te maken. Het schoonmaken van zonnepanelen kan ervoor zorgen dat je opbrengst tot 15% hoger is.

Wie komt mijn zonnepanelen installeren?

Solar Honey heeft over heel Nederland en België installateurs actief. Wij doen dan ook ons best om lokale installateurs in te zetten zodat bij eventuele problemen snel actie wordt ondernomen. Onze installateurs zijn gecertificeerde professionals die ervaring hebben met het plaatsen van zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is afhankelijk van de doelstelling die u hebt voor uw zonnepanelen. Wilt u uw complete stroombehoefte voorzien van zonne energie of een gedeelte van uw stroombehoefte? Overigens is ook de ligging van uw dak en de oppervlakte van het dak belangrijk voor de hoeveelheid zonnepanelen. Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3500kWh aan stroom, hiervoor zijn 15 – 17 zonnepanelen nodig.

Wat is salderen?

De opgewekte zonne-energie is direct te gebruiken in uw eigen huis. Het kan zo zijn dat u op bepaalde momenten meer stroom opwekt dan dat er daadwerkelijk gebruikt wordt. U heeft dan de mogelijkheid om de stroom te salderen. Dit betekend dat de onnodige stroom die niet direct in de woning gebruikt wordt, wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. De terug geleverde energie wordt dan verrekend met de door uw afgenomen energie. Handig is dat uw energiemeter geschikt is om de terug levering van elektriciteit te registreren.

Solar Honey B.V.

KVK: 75066505

Keurenplein 41
1069CD Amsterdam